_________________________

Gutstouto tortas

Minėdami ir prisimindami mums reikšmingą dieną, lygiai prieš metus išvirėm pirmąją partiją Gutstouto stauto – iškepėm  tortą. Kadangi tortas pavyko ir net skanus pasirodė, nutarėm pasidalinti receptu su Jumis. Manome, jog toks pyragas puikiai tiktų ir Jūsų gimtadieniui ir Kalėdoms ar net paprastai dienai praskaidrint.

Biskvitui iškepti reikės:

0.5 l juodo stauto (puikiai tiks Gutstoutas)
250 g. sviesto
1 pakelio  kakavos
4 stiklinių miltų
3 stiklinės cukraus
4 kiaušiniai
1 šaukštas kepimo miltelių
1 stiklinė grietinės
1 šaukštelis druskos
Glaistui reikės:

1 stiklinė riebios grietinėlės
400 g. juodo šokolado
Kimbam prie darbų. Alų supilam į puodą , kaitindami ant silpnos ugnies sudedam sviestą. Kai sviestas ištirps, sudėkime kakavą. Grakščiais judesiais, lėtai maišome, kol viskas pavirs  vientisa mase. Kepdami pyragą, nepamirškime mėgautis kvapais ir išdrįskime nuolatos ragauti . Masę paliekame vėsti. O tuo tarpu  mikseriu suplakame kiaušinius, bei grietinę. Tiesa, rekomenduojame kepimo miltelius prieš tai užgesinti t.y. sumaišyti juos su grietine.  Sumaišome likusius biralus – cukrų, miltus, druską. Atvėsusią stauto ir sviesto bei kakavos masę  mikseriu sumaišome su kiaušiniais bei grietine. Supilame miltus ir toliau lėta eiga mikseriu maišome, kol viskas virs vientisa skystoka mase.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C. ir ruošiame tris kepimo  formas.  Formas patepame sviestu ir užpilame lygiu sluoksniu tešlos. Pašauname į krosnį ir kepame  apie 35 minutes.
Kol kepa biskvitas, galime ruošti  glaistą. Grietinėlę supilame į puodą ir kaitindami ant silpnos ugnies pamažu sudedame šokolado plyteles. Šokoladui visiškais ištirpus paliekame masę atvėsti. Kol ji vėsta nuolat pamaišom.
Iškeptus biskvitus atvėsiname.  Pertepame šokoladiniu glaistu . Štai Jums ir Gutstouto tortas.  Skanaus!