Tarptautinę Gruit dieną pasitinkam Kiečių alumi
Turbūt supratot, jog mums Gruit alūs tiek pat svarbūs kiek ir vietinė tradicija. Todėl Dundulio aludariai nusprendė prisijungti prie Tarptautinės Gruit dienos šventimo. Šią dieną mes jau švenčiame 4 metus, todėl nusprendėme ją pasitikti jau įprastu tapusiu Kiečių alumi. Kaip ir pridera tikram Gruit alaus virimui, Kiečių alui virti praktiškai nenaudojame apynių. Tiksliau pasakius, naudojame tik labai mažą apynių kiekį, kuris yra labiau natūralaus konservanto paskirties ir skonyje jis visai nejuntamas. Šio alaus virimui naudojam vieną iš karčiausių Europoje žinomų žolių – pelyną (Artemisia absinthium), paprastąjį kietį (Artemisia vulgaris), bei vaistinį kietį (Artemisia Dracunculus). Toks žolelių derinys, puikiai pakeičia apynius aluje ir jau viduramžiais naudotas vienuolynuose – Wermuth alui virti. Suvaldytas pelyno kartumas ir žoliniai kiečių tonai harmoningai dera su salyklais, bei kiek primena daugeliui pažįstamą vermuto vyną.