_________________________

Publijus Palemonas – Baltijos porteris

Daugelis Publijų apsipažinę  palaikydavo  kažkokiu paprastu darbininku iš Palemono.  Ištiktas tokios dvylipumo akimirkos Publijus nuolatos susimąstydavo, kodėl šitaip yra klystama. Juk tas anas, kažkoks nesekmės apsėstas paprastas darbininkas,  stachanovietis iš Palemono plytinės, sudiržusių rankų, atsiduodantis pigiu tabaku ir šlaku iš aukštakrosnės.  O grubios  jo manieros ir mužikiški aprėdai toli gražu neprilygo Publijaus aristokratiškam stotui ir dailiai sukirptam juodam kostiumui. Nepaisant visų šių akivaizdžių skirtumų dažnai į Publijų buvo krepiamasi jam svetimu vardu.

Tačiau reiktų pastebėti, jog Publijus turintis angliško aristokratų kraujo, per eilę kartų buvo gerokai aptašytas Baltijos vėjų ir vietos papročių, tapo nuoširdesnis ir paprastenis  nei jo protėvis Palemonų Palemonas.  Tad visai nenuostabu, jog tokia  kultūrinė asimiliacija Publijų pavertė perdėm neišsiskiriančiu čiabuvių tarpe.

Juodo gymio, valdingo charakterio, dvelkiantis išraiškingu  dūmu, juodu šokoladu, slyvomis  bei  skrudinta duona. Angliško stoto bei aukštos dvasios (apie 7.2%)  Publijus Palemonas   nedaugžodžiauja, ir daug ką subtiliai nutyli.

 

Publijus lankosi šiose aludėse: http://bit.ly/palemonas