Sulos eksperimentas Dundulio bravore
Dundulio aludariai neatsispiria pagundai eksperimentuoti. Tad šįsyk ryžomės išvirti alų iš sulos.
Eksperimentuodami su sula, nesiekėme egzotinių aromatų ir skonių dominavimo. Stengėmės perteikti pavasarišką žemės bei nuosaikų pirmųjų žolynų, sprogstančių medžių dvelksmą. Pabandėm sukurti kažką lokalaus, bandėm atrasti vietos kaimo aludarių tradicijas. Santūriai išreikštas apynių kartumas, kuris netrukdo mėgautis salyklo grūdo skoniu bei besiskleidžiančių beržynų pumpurų gaiva.
Eksperimentuodami su sula, nesiekėme egzotinių aromatų ir skonių dominavimo. Stengėmės perteikti pavasarišką žemės bei nuosaikų pirmųjų žolynų, sprogstančių medžių dvelksmą. Pabandėm sukurti kažką lokalaus, bandėm atrasti vietos kaimo aludarių tradicijas. Santūriai išreikštas apynių kartumas, kuris netrukdo mėgautis salyklo grūdo skoniu bei besiskleidžiančių beržynų pumpurų gaiva.
Jau šią savaitę – pirmosios bačkelės Špunkose ir geruose alubariuose.
ABV – 5% IBU – 25 EBC – 12 OG – 1.050 FG – 1.012