Morzenas – pavasario šauklys
Pavasaris neskuba aplankyti Lietuvos žemelės, stori sniego patalai dar slepią ją. Štai saulė vis dažniau siunčia pranašiškai gaivius oro gūsius – vilioja pavasarį. Širvėnos bravoro aludariai nutarę prisidėti prie pavasario šaukimo – išvirė kvietinį alų. Gaivi kviečio rūgštelė bei maloniai lengvas vaisių aromatas turėtų pažadinti pavasarį, jeigu ne gamtoje, tai bent Jūsų juslėse. Šis kvietinis alus užvadintas Morzenu, išvirtas laikantis vokiškojo alaus grynumo įstatymo – Reinheitsgebot. Alaus virimui naudotas tik vokiškas kvietinis ir miežinis salyklas, aromatiniai apyniai bei Bavariškos kvietinio alaus mielės.
Pirmosios Morzeno bačkelės jau išriedėjo į pardavimo taškus:
- Baras Špunka, Užupio 9, Vilnius
- Restoranas Leičiai, Stiklių 4, Vilnius
- Špunka, Liepojos g. 12, Klaipėda
- Špunka, S. Daukanto g. 19, Klaipėda
- Špunka, Maironio g. 4, Utena
- Špunka, Senamiesčio 29, Panevežys
- Alaus Savanoriai, Basanavičiaus 20, Jonava