Kanapis – kanapių žiedų elis
Kanapė artimiausia apynio giminaitė. Jų genetinis kodas toks panašus, jog selekcininkai juokauja, jog įskiepijus kanapę į apynį ji vytusi į dangų. Tad visai nenuostabu, jog pristigus apynių, kanapių žiedai puikiai pavadavo apynius. Naudoti kanapes vietoje apynių, mus paskatino ne nepriteklius, o būtent visuotinis apynių perteklius, bei siekis įrodyti, jog ne tik apynys suteikia alui žavėsį. Šio alaus virimui, naudojome ne tik kanapių žiedus – kaip pamainą apyniui,bet ir pakepintas kanapių sėklas, kurios puikiai atstojo skrudintą salyklą. Tad kanapė šio elio skonį formuoja dviem planais – salykliniu, suteikdama lengvai skrudintų lazdynų riešutų skonį, bei lengvą, šilkinį kūną, bei žoliniu, suteikiančiu alui lengvą žoliškumą, bei visiems atpažįstamą kanapės žiedų aromatą, kurį paįvairina santūrus žemiški angliški First Gold apyniai.
Šio elio reikalaukite šiuose alubariuose.
P.S. Labai norėtume padėkoti draugams iš „Kanapinės krautuvės„, kuri parūpino žaliavos mūsų kūrybai, bei pasidalino savo žiniomis apie šį unikalų augalą.