Viržinis

Viržis – rausvai žydintis augalas, plačiai paplitęs Lietuvoje. Jo žiedai išskiria kvapnų nektarą, kurį renka ne tik bitės bet ir… aludariai. Viržių alus žinomas tūkstantmečius – archeologai aptiko
viržių pėdsakų vieno seniausių fermentuotų gėrimų inde, datuojamame 2000 m. pr. Kr. Šis alus nuo seno apipintas legendomis, minimas skandinavų sagose, škotų mite apie narsiuosius piktų žmones, kurių karalius
paaukojo sūnaus ir savo gyvybę, idant išsaugotų svaigaus ir esą jiems galią teikusio viržių gėrimo paslaptį. Vedami smalsumo ir noro suprasti šio augalo skonį, remdamiesi išlikusių receptų aprašais, jums pateikiame jau antrą viržinio alaus versiją. Joje salyklas ir apyniai suderinti taip, jog neužgožtų subtilaus viržių aromato ir skonio. Mintis virti viržinį alų kilo bendradarbiaujant Tikro alaus draugija.
Gruit elis.  Stiprumas  5,2%. Tai sezoninis alus, kuris subręsta spalio  pabaigoje.