Saulenis

Šio alaus receptūrą šlifavome ilgai, jis turėjo tapti paprastu, bet kartu ir kažkuo  įsimintinu, gaiviu vasaros alumi. Alaus pamatą sudaro klasikinio Kölsch stiliaus salyklinė bazė – vokiškas Pilsner, Vienos, CaraPils bei kvietinis salyklai, suteikiantys alui lengvą kūną, nedidelį laipsnį – tik 4.8 % ,bei ypač šviesaus šiaudo atspalvį.  Patį alų charakterizuoja modernūs vokiški apyniai – Mandarina, Saphir bei Polaris, pasižymintys  subtiliu, švelniu aromatu. Skirtingai nei amerikietiški ar Okeanijos apyniai kurių intensyvūs tropiniai aromatų pliūpsniai užgožia salyklus, šie  vokiški apyniai ne tik puikiai dera su salyklu, tačiau nuožmiai primena apie save subtilia vasariškos žolės gaiva, bei vaisiškais tonais. Šią salyklo ir apynio harmoniją mums leido pasiekti senosios Vokietijoje Altbier’ams naudojamos mielės. German Ale mielės pasižymi vidutine fermentacijos temperatūra, kuri leidžia išlaikyti  trapius  apynio bei  salyklo  atspalvius.