Kas mes

„Dundulio“ prekės ženklas pastaraisiais metais tapo gerai pažįstamas besidomintiems lietuviško alaus naujovėmis. Drąsūs eksperimentai,  rekonstrukcijos, mėginimas rinkoje pristatyti “gruit”, amerikietiško ir britiško stiliaus elius, bendradarbiavimas su namų aludariais „Dunduliui“ priklijavo išsišokėlio ir novatoriaus etiketes.

„Dundulio“ aludariai pirmieji lietuviško alaus rinkoje pasiūlė avižinį stautą, stipraus apynių skonio šviesųjį biterį, angliškojo stiliaus IPA bei pasaulyje populiarėjantį Valonijos regiono saison stiliaus alų. Šie eksperimentai pasiteisino, pelnė pirmus apdovanojimus ir tapo mūsų nuolatinio asortimento dalimi šalia jau siūlomų šviesių ir tamsių lagerių.

Inovatyvų požiūrį neretai deriname su vietiniais ingridientais – tai leidžia mums kurti unikalų mažosios lietuviškos aludarystės veidą.

Šiuo metu „Dundulio“ prekės ženklas jungia dvi alaus daryklas – „Širvėnos bravorą“ ir „Panevėžio alų“. Kaip ir dera mažiesiems aludariams, gėrimų sudėtyje naudojame tik natūralias
medžiagas. Alus ir gira gaminami nenaudojant jokiu cheminių fermentų, dažiklių, skonio stipriklių ir konservantų. „Širvėnos bravoras“ yra vienintelė alaus darykla Lietuvoje, alaus ir giros virimui naudojanti garą, išgaunamą kūrenant malkas.  Alus natūraliai fermentuojamas uždaro ir atviro tipo fermentavimo talpose ir brandinamas ne mažiau kaip 21 parą. Kviečiame susipažinti
su „Dundulio“ siūloma produkcija.