Humulupu IPA


Humulupu IPA – tai pirmasis Lietuvoje komerciškai išvirto amerikietiškos IPA stiliaus alus skirtas tikro skonio megėjams. Šis alus pasižymi citrusiniu, vaisišku, spygliuočių aromatu ir išraiškingu apynių kartumu.

Gutstoutas


Avižinis stautas – tai elio stiliaus alus, išsiskiriantis savo sudėtinga degintų salyklų baze, kavos ir šokolado užuominomis primenančiu skoniu. Alaus gamyboje naudojami net trijų rūšių deginti salyklai – šokoladinis, degintas salyklas,  skrudinti miežiai. Alaus kūną sutvirtina Miuncheno ir “CaraCrystal” karamelinis salyklas,  šilkinį pojūtį gomuryje suteikia avižų dribsniai. Alaus virimui naudojame angliškus Target ir  East Kent Goldings apynius.  Fermentuojamas aukštos atenuacijos angliškomis Nottingham  elio mielėmis.

Magistra


Belgiško charakterio, medumi bei džiovintais vaisiais dvelkianti, salsvo šilkinio kūno. Gana smarki – 6 % – slenkanti Jūsų gomuriu – sušildys ir apsuks Jums galvą, tad būkite atsargūs ir bendraukite su ja atsakingai.

Simkala VAVSA


Šio alaus technologija pasižymi paprastumu : naudojamas vienas Pilsner salyklas ir viena Simcoe apynių rūšis. Ir neveltui sakoma, jog paprastumas žavi.
Simcoe apyniai susprogdina tikrą džiunglių ir spygliuočių užtaisą, Pilsner salyklas suteikia švaraus salstelėjusio grūdo skonį.
Tuo tarpu naudotos neutralios mielės leidžia atsiskleisti apynio ir salyklo šokiui.
Simkala – dedikacija paprastumui.

 

Grynas


Lagerio tipo šviesus alus, stiprumas 5% alk. Šiam alui gaminti naudojamas gręžinio vanduo, Pilsner salyklas, lagerio mielės, slovėniški  aromatiniai apyniai. Grynas statinėse – nefiltruotas ir  nepasterizuotas. Buteliuose – nefiltruotas ir nepasterizuotas.

Cyrulis


Cyrulis Pils – tai klasikinis Dundulio veikalas perteikiantis vokiškosios kultūros adaptaciją bei jos interpretaciją mūsuose. Kilmingieji Spalt Select apyniai, vokiškas Pilsner salyklas, atvira žemos temperatūros fermentacija, lageriavimas –  neatsiejamos vokiškosios aludarystės dalys, kurių dermė sukuria išraiškingą bei precizišką alų. Neįkyrus apynio kartumas, tačiau žymus ir gaivus apynio aromatas. Ganėtinai sausas, tačiau pasižymi lengvu salyklišku salsvumu.

Alk. 4.9% tūrio
Kartis 30 IBU

Kurko ruginis elis


Raudonas ruginis elis “Kurkas”  pasitinka dominuojančiu salsvu rugio skoniu, derančiu karameliniu  bei lengvu deginto salyklo tonu,o palydi lengvu aromatingų apynių brizu.
Nors šis alus virtas švelnesnio ir salsvesnio alaus mėgėjams, gaivių apynio aromatų ir kartumo dygsnių ras ir apyngalviai.

Alk. 5.2% tūrio
Kartis 23 IBU

 

deJavu


Déjà vu – sakome mes, kaskart aplankius jausmui, jog šitą mes jau išgyvenome. Tai gali būti jau lyg ir
sutikti žmonės, matyti veidai ar girdėtos istorijos. Taip pat tai gali būti jau gertas alus, jau patirtas jo
stilius ir sudėtinės dalys. Tačiau šiuo atveju galite būti tikri, jog tai pati tikriausia paramnezija. Tokio lie-
tuviško alaus dar negalėjote gerti, mat mes esame pirmieji.
Tradiciniu požiūriu tai yra įprastas vokiškas hefeweizen’as. Virtas naudojant kviečius, todėl išsaugojęs
kvietinę rūgštelę ir gaivą. Nefiltruotas, todėl natūraliai drumstas. Baltą spalvą ir pieniškumą šiam alui
suteikia jame plaukančios mielės, kurios, be kita ko, yra ir įsimintino šio alaus fermentacijos profilio
kaltininkės. Kvapas nosį džiugina bananų, gvazdikėlių, kramtomos gumos natomis. Tradicinis hefe.
Nors… kažkas čia ne taip.
Ieškodami išskirtinumo, ”Dundulio” aludariai virdami šį kvietinuką į katilą sumetė ir amerikietiškus aro-
matinius Citra apynius, kurie papuošią šį alų vaisine, citrusine puokšte. Kas galėjo pagalvoti, kad tai
taip gerai dera su kviečiais.

 

Kovarnių


Šio gėrimo skonis, tūkstančius metų brendęs raistuose bei pelkynuose,
durpių dūmais persmelkė salyklą, kurį Dundulio bravoriai subėrė katilan ir išvirė alų – tamsų kaip smala, klampios pelkės kūno, alsuojantį dūmu bei derva. Šis alus ilgam įtrauks išdrįsusį jo paragaut į skonių akivarą.

Kartumas  26 IBU
Stiprumas  6.2%

Dubults


Išnešiotas keturis mėnesius bravoro įsčiose – Dubults užgimė. Milijardai mielių lastelių ir šimtai kilogramų salyklo formavo jo kūną.
Maloniai aromatingas bei tvirtai kartus, užtaisytas net keturių rūšių gardžiakvapiais apyniais (Columbus, Cascade, Summit, Simcoe)  Dubults
trykšta vaisiška pušyno sakų gaiva.
Dubults ne iš molio drėbtas. Solidus kūno sudėjimas – 7.2% –  įpareigoja bendrauti su juo saikingai ir atsakingai.

Viržinis


Viržis – rausvai žydintis augalas, plačiai paplitęs Lietuvoje. Jo žiedai išskiria kvapnų nektarą, kurį renka ne tik bitės bet ir… aludariai. Viržių alus žinomas tūkstantmečius – archeologai aptiko
viržių pėdsakų vieno seniausių fermentuotų gėrimų inde, datuojamame 2000 m. pr. Kr. Šis alus nuo seno apipintas legendomis, minimas skandinavų sagose, škotų mite apie narsiuosius piktų žmones, kurių karalius
paaukojo sūnaus ir savo gyvybę, idant išsaugotų svaigaus ir esą jiems galią teikusio viržių gėrimo paslaptį. Vedami smalsumo ir noro suprasti šio augalo skonį, remdamiesi išlikusių receptų aprašais, jums pateikiame jau antrą viržinio alaus versiją. Joje salyklas ir apyniai suderinti taip, jog neužgožtų subtilaus viržių aromato ir skonio. Mintis virti viržinį alų kilo bendradarbiaujant Tikro alaus draugija.
Gruit elis.  Stiprumas  5,2%. Tai sezoninis alus, kuris subręsta spalio  pabaigoje.

Gira


Šiai girai gaminti naudojamas gręžinio vanduo, ruginio salyklo ekstraktas, cukrus sirupas, mielės, citrinos rūgštis. Gira statinese – filtruota ir nepasterizuota. Buteliuose –  filtruota ir pasterizuota.

Dūda IPA


Nesuteikdami papildomų reikšmių, juolab nesileisdami į politines alegorijas,Dundulio ir Gudijos “Brew Team”aludariai, vedami smalsumo ir siekio sukurti kažką įdomaus sutarė išvirti bendrą alų.  Kūrinys ganėtinai paprastas, tačiau ne prastas, sutvertas  tiek gudui, tiek lietuviui  pažįstamam  instrumentui – dūdai.  Į dūdos maišą supylę salsvo  salyklo, gausiai užbėrę tropiniais Okeanijos  apyniais, šliukštelėję vaiskiu vandeniu ilgai brandinom.  Jau tuoj Dūdos Ipa aromatinga melodija pasklis gerose aludėse, tropiniais vaisiais užpildys bokalus ir salsvu salyklo skoniu  bei išraiškingu apynio kartumu apipins liežuvius.

 

Alk. tūrio 6.2%; IBU: 60
Apyniai: Columbus, Cascade, Rakau, Waimea

Saulenis


Šio alaus receptūrą šlifavome ilgai, jis turėjo tapti paprastu, bet kartu ir kažkuo  įsimintinu, gaiviu vasaros alumi. Alaus pamatą sudaro klasikinio Kölsch stiliaus salyklinė bazė – vokiškas Pilsner, Vienos, CaraPils bei kvietinis salyklai, suteikiantys alui lengvą kūną, nedidelį laipsnį – tik 4.8 % ,bei ypač šviesaus šiaudo atspalvį.  Patį alų charakterizuoja modernūs vokiški apyniai – Mandarina, Saphir bei Polaris, pasižymintys  subtiliu, švelniu aromatu. Skirtingai nei amerikietiški ar Okeanijos apyniai kurių intensyvūs tropiniai aromatų pliūpsniai užgožia salyklus, šie  vokiški apyniai ne tik puikiai dera su salyklu, tačiau nuožmiai primena apie save subtilia vasariškos žolės gaiva, bei vaisiškais tonais. Šią salyklo ir apynio harmoniją mums leido pasiekti senosios Vokietijoje Altbier’ams naudojamos mielės. German Ale mielės pasižymi vidutine fermentacijos temperatūra, kuri leidžia išlaikyti  trapius  apynio bei  salyklo  atspalvius.