2017.01.30

Kiečių alumi minime Tarptautinę Gruit dieną.

Dundulis jau antrus metus oficialiai jungiasi prie Gruit alaus dienos minėjimo. Šia proga, Vasario 1 d. alubarius ir alaus krautuvės pasieks Kiečių gruit elis. Tai jau ketvirtoji šio žolinio alaus versija, kurio virimui naudojam vieną iš karčiausių Europoje žinomų žolių – pelyną (Artemisia absinthium), bei paprastąjį kietį (Artemisia vulgaris). Toks žolelių derinys, puikiai pakeičia apynius aluje ir jau viduramžiais naudotas vienuolynuose – Wermuth alui virti.

Suvaldytas pelyno kartumas ir žoliniai kiečių tonai harmoningai dera rausvame salykliniame alaus kūne bei kiek primena daugeliui pažįstamą vermuto vyną.

Kur paragauti: http://bit.ly/Kieciai

Dundulis Gruit dieną mini kartu su https://www.gruitday.com/2017participants/.