2016.01.27

Tarptautinę Gruit alaus dieną pasitinkam su “Kiečių” eliu

Džiugu paskelbti, jog Dundulio aludariai oficialiai prisijungė prie Tarptautinės Gruit alaus dienos minėjimo.   Ta proga, Vasario 1 d. alubarius ir alaus krautuvės pasieks Kiečių gruit elis. Tai jau trečioji šio žolinio alaus versija, kurio virimui naudojam vieną iš karčiausių Europoje  žinomų žolių –  pelyną (Artemisia absinthium), bei paprastąjį kietį (Artemisia vulgaris). Toks žolelių derinys, puikiai pakeičia apynius aluje ir  jau viduramžiais naudotas vienuolynuose – Wermuth alui virti.

Suvaldytas pelyno kartumas ir  žoliniai kiečių tonai harmoningai dera su salyklais, bei kiek primena daugeliui pažįstamą vermuto vyną.

 

 

 

Geros putos!