2012.08.10

Naujas Dundulio alus – Morzenas!


Norime pasidžiaugti, jog Širvenos bravoro tankuose jau subrendo naujas Dundulio kvietinis alus su mielėmis. Šį kartą jį pakrikštyjome Morzeno vardu. Tiesa šio vardo ilgai rinkti nereikėjo, dar beverdanti šį alų, Dundulio bravorą aplankė senas vietinis aludaris Petras, kuris ilgai besirokuojant paporino, jog Biržų apylinkėse kovo mėnesį buvo verdamas stiprus vien iš kvietinio salyklo alus, kurį vietiniai aludariai vadino Morcenu. Tokią aludario istoriją gailą paleist vėjais, todėl alų mes ir pavadinome Morzenu.
Morzenui virti naudojami vokiškas pilsnerio, Munich, Cara Pils ir kvietiniai salyklai, kurie suformuoja sodriai lengvą alaus kūną. Alui vos juntamą kartumą ir ryškų gėlinį, vaisinį aromatą suteikia Cascade (JAV) rūšies apyniai. Aluje pajusite bananų poskonį kurį suformuoja vokiškos kvietinio alaus Munich mielės. Ir beje, šio alaus recepto autoriai – namų aludariai. Į sveikatą !